PICTURE THIS WINNAAR 2023


IN DE MEDIA

INO EN VOGEL

𝗛𝗲𝘁 𝘃𝗲𝗿𝗵𝗮𝗮𝗹 𝗶𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗸𝗼𝗿𝘁…
Het is een onafscheidelijk duo, die kleurrijke, vrolijke Ino en zijn in diep zwart gevederde vriend Vogel. Een verhaal over een kind met een rugzakje dat leert zijn verborgen angsten te doorbreken.

𝗪𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗷𝘂𝗿𝘆 𝘇𝗲𝗴𝘁…
De wascokrijtachtige-illustraties van Eva Neirynck zijn erg krachtig en bruisen van karakter. Haar kleuren knallen van het papier en de illustraties zijn knap gemaakt. De drie illustraties en het concept dat Eva instuurde, vragen om verder uitgewerkt te worden tot een volledig prentenboek. De jury is dus benieuwd naar meer.

𝗗𝗶𝘁 𝗶𝘀 𝗘𝘃𝗮…
Eigenlijk ben ik opgeleid tot interieurarchitect. Ik had pas laat door dat tekenen, wat ik ook hele dagen deed, ook echt mijn werk kon worden. Ik maak zowel illustraties voor magazines als reuzegrote muurschilderingen. Maar een kinderboek, daar droomde ik van. Meedoen aan Picture This! stond al jaren op de planning, maar nu klopte het hele plaatje. Dit verhaal baseerde ik losjes op mijn neefje en zijn overdenkende en gevoelige aard. Ik deed mee met de jaarlijkse tekenchallenge van kunstwerkt “a paper a day” voor inktober. De illustraties die ik heel organisch en vrij liet ontstaan, bleken de basis voor mijn deelname aan Picture This!


meer info over PICTURE THIS! kun je hier vinden, een wedstrijd voor illustratoren van prentenboeken voor kinderen, mede georganiseerd door LEMNISCAAT